Ilmoita mittarilukema
Slide

Etäluettavia mittareita vaihdetaan taas

helmikuu 24, 2020

Ylivieskan Vesiosuuskunta vaihtaa etäluettavia vesimittareita kiinteistöihin, joiden mittarin vaihto on ajankohtainen. Myös kaikkiin uusiin kiinteistöihin asennamme etäluettavan vesimittarin. Vesimittari on vesilaitoksen omaisuutta, eikä sen vaihdosta koidu kuluja kiinteistön omistajalle. Kiinteistöt, joissa on etäluettava vesimittari, saavat jatkossa pelkästään mittarinlukemaan perustuvia laskuja kolmen kuukauden välein, ei enää arviolaskuja.

Ylivieskan Vesiosuuskunta on Suomessa yksi edelläkävijöistä etäluettavien vesimittarien käytössä. Etäluettavia mittareita on asennettuna noin 2500 kpl, yli 50 % vesiosuuskunnan mittarikannasta. Kokemukset niistä ovat pelkästään myönteisiä niin asiakkailta, kuin vesilaitoksenkin kannalta.

Mittarien luenta toteutetaan radiovastaanottimen kanssa autolla ohi ajamalla kolmen kuukauden välein ennen laskutusta. Lähiaikoina siirrymme käyttämään luennassa radioverrkoa, jolloin saamme vastaanotettua mittarinlukemat kerran tunnissa. Ja pystymme tämän ansiosta palvelemaan asakkaitamme entistä paremmin.

Oheisesta linkistä tarkempaa tietoa mittarista ja sen antamista hälytyksistä.

Etäluettavan vesimittarin ohjeet